iPads op het Erasmiaans

 
 

Op deze pagina’s gaan we proberen bij te houden hoe een op het oog opmerkelijk project vorm krijgt.

Een van de meest als “zeker - niet - nieuw - leren “ instituten, het Erasmiaans Gymnasium in Rotterdam, gaat de weddenschap aan: hoe kan kwaliteit van onderwijs gepaard gaan met innovatie.


In 2010 besloot de rector, op het idee gebracht door ouders van brugklassers, om iPads in te zetten. In de eerste instantie vooral ingegeven door het idee dat boeken toch wel erg zwaar zijn in verhouding met zo’n kek dun stukje Apple.


Het zou echter zonde zijn ook niet te zoeken naar docentenontwikkeling, didactiekontwikkeling, leerlingparticipatie.


In 2011 werd “kleppen dicht” van APS ingekocht, een professionaliseringstraject dat onder meer gekenmerkt wordt door reflectie. Daarnaast zocht de school ondersteuning bij MOVE op het gebied van didactische toepassingen van apps. Op de volgende pagina vindt u links naar de Blogs van de collega’s, beschrijvingen van gebruikte apps en webpages en pagina’s met links en rss feeds over dit onderwerp.


Veel plezier gewenst!

Eliquatuero dip numsan vent lam, conum facillum init lut adit, comm od tatummy  feug tiam velit praese exer aute enit commod niam onul laore. Uptat prat lut lut iriliquat, quis alisl irilit am irillum at niam zzrit, consequ ismodit.

Oud en nieuw